نکات مهم در خرید آسانسور

آسانسور دستگاهی است که پس از نصب در جلب یا عدم جلب رضایت مالکین و ساکنین یک ساختمان نقش بسزایی دارد. همچنین کیفیت و کارایی آسانسور به دلیل ارتباط مستقیم با جان ساکنین بسیار اهمیت داشته و کوچکترین اهمال موجب بزرگترین خطرات برای جان ساکنین می شود . انتخاب درست یک شرکت و نیز انتخاب مشخصات فنی متناسب با نوع کاربری،‌موقعیت و نیز تعداد افراد ساکن در مجموعه یک موفقیت مهم برای سازندگان ساختمان محسوب میشود. متاسفانه در مواردی مشاهده میشود سازندگان ساختمان حتی برخی از مهندسین مشاور دید اصولی و درست از آسانسور و انواع آن نداشته و همین عامل موجب انتخاب نادرست میشود. به چند نمونه از اشکالات موجود میتوان اشاره نمود:

۱- ساختمان با تعداد طبقات بالا و استفاده از تعداد کم آسانسور و یا سرعت پائین آسانسور

۲- عدم تناسب ظرفیت آسانسور با تعداد واحدهای موجود در ساختمان

۳- عدم تناسب آسانسور با بقیه مصالح استفاده شده در ساختمان (بعنوان مثال خرید یک دستگاه آسانسور ارزان قیمت برای ساختمانی که دارای تجهیزات و امکانات گرانقیمت میباشد).

۴- آسانسوری که به ظاهر کلیه سیستم های مدرن در خرید آن لحاظ شده است دارای عملکرد خوبی نبوده و دائم خراب است.

به سوالات زیر توجه نمائید:

۱- چرا قیمت دو آسانسور که مشخصات فنی تقریباً‌یکسانی دارند بسیار متفاوت است؟

۲- چرا دو آسانسور که مشخصات فنی آنها ظاهراً‌ یکسان است (مطابق مشخصات فنی مکتوب) دارای کیفیت یکسانی نیستند؟

۳- اصولاً چه عواملی در بالاتر بودن کیفیت یک آسانسور نسبت به دیگری موثر است؟

سوالات فوق بخشی از مشکلات سازندگان ساختمان در انتخاب یک آسانسور مناسب برای خرید است. همانطوری که نتیجه عملکرد دو سرآشپز با مواد یکسان متفاوت است آسانسور نیز بطور کلی از چنین منطقی تبعیت میکند.

مواردی که در نصب و راه اندازی یک آسانسور بسیار پر اهمیت است عبارتند از:

  1.  کیفیت اجناس

  2. کیفیت نصب

  3.  کنترل کیفیت تجهیزات نصب شده

  4. قیمت آسانسور

  5. گزینه های گارانتی

اگر در هر یک از موارد فوق اشکالاتی وجود داشته باشد میتوان منجر به سلب رضایت و آسایش مشتری و مصرف کننده شود.

در مشخصات فنی آسانسورها تنها به نوع قطعات اشاره میشود نه کیفیت آنها بنابراین کیفیت قطعات میتواند متغیر باشد. بعنوان مثال کابین آسانسور تنها با نوع دکوراسیون متمایز میشود. استنلس استیل یا … کیفیت ساخت کابین،‌وزن کابین، کیفیت مصالح استفاده شده،‌درجه کیفی استیل استفاده شده، همه و همه در کیفیت و زیبایی محصول نهایی موثر هستند و به همان نسبت در قیمت تمام شده کابین تا ۲۰ درصد تاثیر گذار خواهد بود.

زمانی می‌توان گفت آسانسور به‌درستی نصب‌شده که اتاقک آن هنگام حرکت کمترین تکانه و تنش‌های افقی و عمودی را داشته باشد و به‌اصطلاح روان حرکت کند. این مساله در مورد باز و بسته شدن درها هم صادق است.

اگر آسانسوری قطعات باکیفیت متوسط، اما نصب صحیح داشته باشد، بهتر و کاراتر از آسانسوری است که قطعات باکیفیت عالی دارد اما به درستی نصب نشده است. به یاد داشته باشید آسانسورهای ارزان‌قیمت عمر کوتاهی داشته و هزینه‌های زیادی را به مصرف‌کننده تحمیل می‌کنند.

 

آسانسور استاندارد چه ویژگی باید داشته باشد ؟

اولین گام برای خرید یک آسانسور استاندارد و ایمن مشاوره و مراجعه به سازندگان معتبر است . آگاه باشید در ساخت آسانسور مهم ترین قطعات موتور، ریل،تابلو فرمان و کابین است. بنابراین توصیه می شود از اجناس متفرقه بی کیفیت بدون تضمین استفاده نشود. البته توجه داشته باشد در نصب یا همان ساخت آسانسور علاوه بر کیفیت قطعات ، تخصص لازم و دقت مجری نصب و رعایت استانداردهای لازم هست.

 

 

 

چه آسانسوری واز کجا بخریم؟

 این پرسش مهم همواره با توجه به نوپابودن صنعت اسانسور در کشورمان پرسیده شده  که به پاسخ آن میپردازیم:

اولین ملاک برای خرید آسانسور از یک شرکت، این است که ببینید آیا آن شرکت مجوز طراحی و مونتاژ از وزارت صنایع و معادن و نیز گواهی عضویت در سندیکای آسانسور را دارد یا خیر؟ صحت و اعتبار مجوزها باید از سندیکا استعلام شود. این گواهی ثابت می‌کند که شرکت فروشنده در کلاس‌های آموزش مباحث مربوط به آسانسور شرکت کرده و موفق به دریافت این مجوزها شده و دارنده یک سری امتیازات است.

یکی دیگر از مهم‌ترین راه‌های تشخیص یک شرکت مناسب برای خرید، توجه به نمونه پروژه‌های انجام‌شده آن است، اگر کارفرمایان پروژه‌های قبل، از کیفیت ، خوش‌قولی در اجرا، رفتار و طرز برخورد عوامل شرکت و قیمت راضی بودند، شما هم می‌توانید روی آن شرکت حساب کنید. سایر موارد مانند سابقه تأسیس، تعداد پروژه‌ها، تعداد کارمندان و… هم درخور توجه هستند.

 

 

نکات مهم در خرید آسانسور

  • تناسب آسانسور با کاربری ساختمان ( مسکونی، تجاری، هتل ها، پارکینگ ها، بیمارستان ها و… )
  • مشخصات ساختمان +  تعداد طبقات و  سرعت مورد نیازآسانسور
  •  تناسب ظرفیت آسانسور با تعداد واحدهای موجود در ساختمان
  • تناسب آسانسور با بقیه مصالح استفاده شده در ساختمان ( به عنوان مثال خرید یک دستگاه آسانسور ارزان قیمت برای ساختمانی که دارای تجهیزات و امکانات گرانقیمت می‌باشد)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها