آسانسورهای خانگی

در این مقاله قصد داریم تا به بررسی ویژگی‌ها، مزایا و نکات مربوط به انتخاب بهترین آسانسورهای خانگی مطابق با نیازهای شما بپردازیم. افرادی که در ساختمان‌های چند طبقه زندگی می‌کنند وقتی کم‌کم پا به سن می‌گذارند کمی در مورد بالا و پایین رفتن از پله‌ها و مشکلات مربوط به آن نگران می‌شوند. برای افرادی که از ویلچر استفاده می‌کنند یا مشکلات حرکتی دارند مسئله‌ی جابجایی اهمیت بسیار بیشتری پیدا می‌کند. در نگاه اول شاید فروختن خانه‌ی فعلی و نقل مکان به خانه‌ی یک طبقه راه حل مناسبی به نظر برسد، اما با در نظر گرفتن هزینه‌های لازم برای این کار، چندان مقرون به صرفه به نظر نمی‌رسد و نصب یک آسانسور خانگی می‌تواند راه حل بسیار خوبی برای رفع این مشکل باشد. این کار شاید قبلاً مختص قشر ثروتمند جامعه بود، اما در حال حاضر با وجود انواع مدل‌ها و قیمت‌های بازار، برای بسیاری از افراد در طبقات اقتصادی پایین‌تر جامعه نیز امکان‌پذیر است. البته باید هنگام انتخاب آسانسور این موضوع را هم مد نظر داشته باشید که گاهی اضافه کردن آسانسور به ساختمانی که ساخت آن کامل شده است، هزینه‌های اضافی زیادی به دنبال دارد. ممکن است نیاز به جابجا کردن سیم‌کشی ساختمان، خراب کردن دیوارها، جابجا کردن کانال‌های تهویه یا لوله‌کشی ساختمان باشد.

به طور کلی در بحث انتخاب بهترین نوع آسانسور خانگی، گزینه‌های بسیار مختلفی پیش روی شماست. آسانسورهای خانگی عمدتاً بر اساس سیستم هدایت‌کننده یا بالابر آسانسور دسته بندی می‌شوند. آسانسورهای کابلی معمولاً کم‌ترین هزینه را دارند، در حالی که آسانسورهای بادی عموماً از همه گران‌تر هستند. آسانسورهای زنجیری، آسانسورهای کششی و همچنین هیدرولیک از نظر قیمت میان رده محسوب می‌شوند.

فارغ از سیستم هدایت‌کننده، آسانسورهای خانگی در مدل‌ها و اندازه‌های مختلفی عرضه می‌شوند. از آسانسورهای جمع و جوری که برای فضاهای بسیار کوچک و در اندازه‌ی یک کمد ساخته می‌شوند تا مدل‌های بزرگی که می‌توانند یک ویلچر را نیز در خود جای دهند، می‌توانید گزینه‌های گوناگونی را برای انتخاب آسانسور خانگی پیش روی خود داشته باشید. آسانسورها علاوه بر کاربردی که در ساختمان دارند، برای دکوراسیون محیط نیز اهمیت زیادی دارند.

آسانسورهای کابلی که را معمولاً در ساختمان‌های تجاری می‌بینید و به خاطر اینکه یک کانال بزرگ و اتاق مکانیکی دارند بیشترین فضا را هم اشغال می‌کنند. به همین خاطر نصب آسانسورهای کابلی هنگام ساختن یک ساختمان بسیار ساده‌تر از آن است که پس از تکمیل ساختمان بخواهید جایی برای نصب آن پیدا کنید. آسانسورهای زنجیری نیز شبیه به آسانسورهای کابلی هستند، با این تفاوت که به جای کابل از یک زنجیر و غلتک برای بالا و پایین بردن اتاقک آسانسور استفاده می‌شود. دوام زنجیرها بیشتر کابل است و نسبت به آن‌ها کم‌تر نیاز به تعویض دارند. همچنین آسانسورهای زنجیری به خاطر نداشتن اتاق مکانیکی جداگانه، فضای کمتری را در مقایسه با آسانسورهای کابلی اشغال می‌کنند.

آسانسورهای کششی که آن‌ها را MRL یا بدون اتاق مکانیکی هم می‌نامند، با لغزیدن در یک مسیر به کمک وزنه‌ی تعادل کار می‌کنند. این نوع آسانسورها برای ساختمان‌هایی که قرار است پس از ساخت به آن‌ها آسانسور اضافه شود گزینه‌ی بسیار مناسبی هستند، چرا که نیاز به اتاق مکانیکی یا کانال ندارند. با این حال به یک فضای اضافی در بالای آسانسور نیاز دارند تا اجزا و قطعات لازم برای بالا و پایین بردن اتاقک روی آن قرار گیرند.

آسانسورهای هیدرولیک به کمک یک پیستون که در داخل سیلندری جابجا می‌شود کار می‌کنند. از آنجایی که سیستم برق آن به طور کامل داخل کانال آسانسور قرار می‌گیرد، نیازی به اتاق مکانیکی وجود ندارد و کنترلر آن به قدری کوچک است که در یک اتاقک کوچک در نزدیکی آسانسور جا می‌گیرد. آسانسورهای هیدرولیک حفره‌دار یا Holed به گونه‌ای کار می‌‌کنند که سیلندر باید به اندازه‌ی ارتفاعی که آسانسور بالا می‌رود داخل زمین پایین بروند، اما در آسانسورهای بدون حفره یا Holeless نیازی به این کار نیست. در نهایت، آسانسورهای کششی از یک سیستم وکیوم در داخل یک تیوب کمک می‌گیرند تا نیروی لازم برای حرکت آن‌ها تأمین شود. در این آسانسورها دیگر نیازی به حفره و اتاق مکانیکی نیست و همین موضوع باعث می‌شود تا آسانسورهای کششی یکی از بهترین گزینه‌های برای انتخاب آسانسور خانگی در ساختمان‌های تکمیل‌شده تبدیل شوند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها