طراحی آسانسور
طراحی آسانسور
– نیاز و استاندارد یکی از مهم ترین نکات در طراحی آسانسور در نظر گرفتن نیاز ساختمان به تعداد آسانسورها و ظرفیت آنهاست. این نیاز با توجه به مسائلی مانند تعداد نفرات ساکن در ساختمان، کاربری ساختمان، پنج دقیقه بحرانی و غیره که در فصل بعد در بخش ترافیک به طور کامل به آن اشاره خواهد شد بررسی می گردد. در این مبحث استانداردهای خاصی برای آسانسور در ساختمان تعریف گردیده است،
به طور مثال برای ساختمان های بالای ۷ سقف حتما باید یک آسانسور با قابلیت حمل برانکارد وجود داشته باشد، و با آسانسورهای آتش نشان برای هتل های بزرگ و غیره.
همچنین برای اجرای آسانسور و قطعات نیز استانداردهای خاصی باید در دستور کار قرار گیرد که نمونه خارجی آن EN81 و EN82 در اروپا یا معادل آن استاندارد ملی۶۳۰۱/۱ و ۶۳۰۱/۲ در ایران میباشد.
– فضای لازم و طراحی اولیه
در نظر گرفتن فضای مناسب برای آسانسور یکی از اصول بسیار مهم در طراحی ساختمان می باشد، شناژ ساختمان در چاله آسانسور در نظر گرفتن استحکام کافی برای تحمل بارهای دینامیکی آسانسور آهن کشی مناسب، فضای کافی برای بالاسری و چاهک، فضای مناسب برای موتورخانه و غیره از موارد مهم در طراحی اولیه آسانسور در ساختمان است. از طرفی دیگر انتخاب نوع آسانسور (کششی یا هیدرولیک) نوع سیستم تعلیق، انتخاب قطعات مناسب با شرایط ساختمان، تعداد استارت بر ساعت، تعداد نفرات برای جابه جایی و غیره… از نکاتی است که باید توسط سازنده با مشورت شرکت آسانسور انجام گیرد. در ادامه به بررسی انواع شرایط محاسبات آسانسور می پردازیم.
نمونه ای از نقشه های پیش از اجرای آسانسور در شکل (۲-۱) آورده شده اند. این نقشه ها جانمایی آهن۔ کشی، کابین، موتور، سقف های بتونی، سازه و وزنه تعادل را در نماهای مختلف نشان میدهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.