سیستم های محدود کننده دسترسی
با استفاده از سیستم کنترل دسترسی آسانسور (کنترل تردد اسانسور) می توان استفاده از آسانسور را کنترل و مدیریت نمود.
به عنوان مثال محدود نمودن استفاده از آسانسور به افراد خاص و یا جلوگیری از استفاده افراد از آسانسور در مواقع خاص و یا محدود نمودن تردد افراد به طبقات خاص جمله مزایای سیستم کنترل دسترسی و تردد اسانسور می باشد.
از همین سیستم کنترل تردد جهت مدیریت دسترسی به سایر سرویس های عمومی نظیر خدمات عمومی، کاربردهای مالی و اعتباری، سیستم های حضور و غیاب و یا رستوران استفاده نمود.
سیستم های کنترل تردد با امکان فرمان دادن به گیتهای کنترل تردد و قفلهای برقی امکان اجرای سیستم امنیتی جامع را در هر ساختمانی میسر می سازد.
کاربردها:
– در ساختمانهای دارای کاربرد مسکونی و اداری می توان استفاده از اسانسور را محدود به ساکنین نمود.
– در ساختمانهای اداری می توان یک یا چندین آسانسور را محدود به پرسنل خاص نمود.
– می توان تعیین نمود که هر فرد به کدام طبقه دسترسی داشته باشد.
– در ساختمانهای مسکونی می توان دسترسی واحدهایی که شارژ پرداخت نکرده اند غیر فعال نمود.
– محدود نمودن دسترسی اسانسور می تواند باعث افزایش امنیت ساختمان گردد.
هرکدام از دستگاه کنترل دسترسی ( اکسس کنترل ها) با روش هایی که در زیر به آن ها اشاره می شود، قابلیت کار دارند:
– کارت های هوشمند : کارتی که توسط یک سازمان به کاربر داده می شود. این کارتها برای افراد ( کارمندان یا مدیران ) صادر می شود و هنگام ورود در سازمان، کارت را بر روی دستگاه کنترل دسترسی قرار می دهیم، پس از تایید اعتبار، اجازه ورود یا خروج داده می شود و زمان آن نیز ثبت می گردد.
– رمز : عدد یا کدی که توسط سازمان به کاربر داده می شود. برای ورود یا خروج باید رمزی را که قبلا در دستگاه کنترل دسترسی تعریف شده (شناسایی اعتبار)، وارد کنیم، در صورت درست بودن، رمز تایید شده و در باز خواهد شد و در صورت اشتباه بودن، دستگاه، اعلام می کند.
– اثر انگشت : اثر انگشت کاربر نیز مانند رمز، باید از قبل برای دستگاه تعریف شود و کافی است انگشت مورد نظر، بر روی دستگاه قرار بگیرد، ودستگاه کنترل دسترسی، پس از مقایسه اثر انگشت، در صورت درست بودن، به فرد اجازه ورود یا خروج خواهد داد و زمان ورود و خروج او را نیز ثبت می کند (مثلا در ادارات)، و در صورت تایید نشدن، هیچ یک از موارد انجام نمی شود.